Zoeken

Wat zijn Orginele Platen?

Een orginele plaat is de basis van elke volledige pagina in een stripverhaal. Elk van deze platen en tekeningen is een origineel kunstwerkje en absoluut uniek.

De tekenaar van de reeks, in de meeste gevallen dus Willy Vandersteen, heeft deze zelf geschetst. Zoals gebruikelijk namen de assistenten (waaronder enkele belangrijke namen) daarna de inkting voor hun rekening.

Eerst werd een potloodschets gemaakt en daarna een gedetailleerde potloodtekening waar de inkter de inkt opzet.

Het plaatsen van de tekst (en ook de tekstballon) gebeurde door een aparte medewerker aangezien het een precies en routineus werkje was.

Na de de inkting volgt de inkleuring, maar tussen kan er soms nog een stap zitten. De meeste strips hadden namelijk een voorpublicatie in de krant. Om een raster te bekomen, nodig voor het drukken van de krant, werden grote vlakken in blauw potlood ingekleurd.

Er bestaan ook platen die verknipt werden en opnieuw gekleefd om tot een aangepast verhaal te komen. Een mooi voorbeeld hiervan kan u zien bij het aanbod Bessy.

De nummering verborgen in het beeld is bedoeld voor de in-positie plaatsing bij het belichten.

Herkomst

We garanderen natuurlijk de authenticiteit van al onze verkocht originele platen, kaften en tekeningen.


FAQ - Vaak gestelde vragen

Als u vragen hebt die u niet terugvindt in deze lijst van veelgestelde vragen, gebruik dan gerust ons contactformulier!
Originele platen zijn nooit gesigneerd. Daar was ook geen nood toe of vraag naar, dit waren "werkstukken" van de tekenaars.
Wij besteden heel veel aandacht aan de reproductie van de aangeboden kunstwerken. De afbeeldingen zijn door ons zelf gemaakt in eigen studio. Let u vooral ook op het formaat : een aanduiding in vergelijking met een A4 pagina is steeds voorzien zodat u de afmetingen perfect kan inschatten.
U mag nooit vergeten dat originelen gebruikt werden om de stripverhalen die iedereen kent effectief te drukken. Het kunstwerkje was geen eindpunt maar eerder de start van een volledig productieproces. Dat laat naturlijk zijn sporen na. Op eenvoudige aanvragen leveren we u nog gedetailleerdere scans zodat u tot in de puntjes de toestand kan bekijken.
De vermelde prijs is steeds voor een niet-ingelijst exemplaar. Indien gewenst kunnen wij het werk uiteraard voor u professioneel laten inlijsten.
U kan de werken vrijblijvend vooraf bekijken. Dit kan enkel na afspraak.
Voor elk kunstwerk zoeken wij de voordeligste en veiligste methode van verzending uit. Deze wordt u op aanvraag via e-mail meegedeeld. Uiteraard kan u het werk ook bij ons komen afhalen na afspraak of meteen meenemen na bezichtiging.
Indien u een plaat, kaft of tekening bezit, kan u dit werk via deze site te koop aanbieden. U betaalt dan een bescheiden vergoeding om het kunstwerk gedurende een bepaalde periode op onze site aan te bieden en bij de verkoop betaalt u een vooraf overeen gekomen commissie aan ons. U ontvangt van ons een consignatiedocument bij aflevering van het werk waarin duidelijk de duurtijd en comissie vermeld is.
Op aanvraag kan u van ons ook beelden krijgen in een hogere resolutie zodat u het werk in detail kan bekijken.
Hebt u interesse in één van de aangeboden werken, dan stuurt u ons via de contactknop onderaan het werk, of rechtstreeks een email, en wij contacteren u onmiddellijk met gedetailleerde prijs en leveringsinformatie.
Alle werken zijn onmiddellijk beschikbaar uit onze eigen voorraad en kan u na afspraak komen bekijken in onze kantoren in Gent of Sint-Niklaas of komen wij vrijblijvend presenteren bij u thuis voor duurdere objecten.
Voor meer informatie contacteert u ons best via bart@vanacker.org of +32 (0)486 645 305.